WhatsApp
Telefon

COVID-19 PCR Testi

COVID-19 PCR Testi

COVID-19 PCR Testi

COVID-19 PCR Testi

TESTİ NEDEN YAPTIRMALIYIM?

PCR testi, herhangi bir semptomu olmasa bile COVID-19 virüsünü taşıyan kişilerin en erken evrede belirlenmesini sağlamaktadır.

COVID-19 PCR Testi

ÇALIŞANLARINIZA NEDEN TEST YAPTIRMALISINIZ?

  • PCR testi, herhangi bir semptomu olmasa bile COVID-19 virüsünü taşıyan kişilerin en erken evrede belirlenmesini sağlamaktadır.
  • COVID-19 antikor testleri ile koronavirüsü geçirmiş ya da belirtisiz olarak atlatmış olan çalışanlarınızın bağışıklık durumunu öğrenebilirsiniz.

PCR testi nasıl yapılır?

Burun ve boğazdan, ucu pamuklu ince bir çubuk vasıtasıyla sürüntü örneği alınmaktadır.

PCR testi güvenli mi?

PCR testi COVID-19 için bugün bilinen en güvenilir tanı testidir. Hızlı tanı testleri, koronavirüs açısından hızlı bir şekilde sonuç verse de PCR testine göre daha az duyarlı olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle özellikle koronavirüs belirtisi gösteren kişilerin hızlı test sonuçları negatif olsa bile, PCR testi ile teyit alınması önerilmektedir.

Antikor testi nasıl yapılır?

Antikor testi koldan kan alınarak çalışılmaktadır.

Antikor testleri güvenli mi?

Elisa ve benzeri yöntemlerle yapılan antikor testlerinin hassasiyet ve doğruluğunun, parmaktan alınan hızlı antikor testlerine göre yüksek olduğu düşünülmektedir. Bu testlerin, PCR ile birlikte kullanılması da doğru tanı şansını artırabilmektedir.

COVID-19 PCR Testi, COVID-19 PCR Testi Laboratuvar, Esenler COVID-19 PCR Testi, Esenler Pcr Testi, Esenler Korona Testi, Esenler Antikor testi, Esenler Covid-19 Testleri Laboratuvar

PCR ve Antikor testleri arasındaki farklar nelerdir?

PCR bir Antijen testidir ve kişinin hasta olup olmadığını ortaya koymaktadır, akut olarak enfeksiyonun varlığını gösterir.
PCR testinin amacı mümkün olan en kısa sürede pozitif vakayı yakalamak ve kişinin durumuna göre erken evrede tedaviye başlamaktır veya bu kişileri hızlı bir şekilde toplumdan izole etmektir.

Antikor testleri ise kişide oluşan antikorları, daha önce enfeksiyonu geçirip geçirmediğini, virüsle mücadelenin hangi döneminde olduğunu ve bağışıklık gelişip gelişmediğini gösterir.
IgM antikorları, virüs bulaştıktan sonra ilk iki hafta içerisinde semptomların görülmeye başlaması ile birlikte, bağışıklık sisteminin erken evre yanıtını göstermektedir.
IgG tipi antikorlar en erken 15’inci gün pozitif çıkmakta ve COVID-19’a yol açan virüse karşı vücudun bağışıklığını göstermektedir.

Online Randevu Al

Online randevu alarak işlemlerinizin daha hızlı olmasını sağlayabilirsiniz. Önceden randevu alarak sıra beklemezsiniz.

Yukarı Çık